Miosliv

Mat

Publicerad 2014-10-31 23:29:00 i Viktnedgång,

Då var Testcyklist perioden avslutad, inför projektet träffade vi en sjuksköterska som gjorde kontidionstest mm och vi träffade henne också nu inför avslutet och här kommer några ord jag skrev i Testcyklistbloggen som jag vill visa er:

"Jag blev väldigt glad över mitt resultat ifrån hälso-besöket, jag visste innan att jag hade gått upp i vikt eftersom att när jag gjorde första besöket precis hade ätit strikt diet och tappat mycket i vikt, i sommar har jag unnat mig lite för mycket sötsaker.. men iallafall, det jag blev väldigt glad över är att min kondition har fördubblats!! helt fantastiskt!

Detta motiverade mig väldigt till att återgå till min strikta kost och självklart fortsätta med cyklingen och träningen, med lite förändringar i kost-schemat så jag inte ska sluta igen och med en motiverande och deltagande sambo tror jag starkt på detta!"

 

Ja, det var den biten jag ville visa. I vintras körde jag alltså en diet (samt träning, tappade 13 kg) som såg ut ungefär såhär:

 

08.00 Havregrynsgröt m sojamjölk och rårörda bär
10.00 Mellis (rårörda bär)
12.00 200 gr protein (biff), 30 gr kolhydrater, halva tallriken grönsaker
14.00 Mellis (frukt)
16.00 200 gr protein (kyckling), 30 gr kolhydrater, halva tallriken grönsaker
efter 18.00 tre ägg.
 
Ja, i början använde jag våg men med tiden lär man sig se ungefärliga mängder med ögonen. Anledningen till att jag inte klarade dieten var för att det blev för enformigt, jag åt bokstavligen exakt enligt schemat varje dag alltså biff och kyckling och ingen variation. Därför har jag tänkt om och gjort ett två-veckors schema för att få variation samt att jag som jag skrev ovan, är mer motiverad med Tomas som följeslagare.
 
 
Sen i våras blev det även strul med träningen eftersom jag tränade inne i Edet hos sjukgymnast men det var bara begränsat till en viss tid vilket gjorde att jag var tvungen att köpa träningskort på det lokala gymmet, som jag inte hade råd med. Sedan i våras har jag bla. egna handlar och en crosstrainer i hemmet så träningen är inget hinder längre. Och cyklingen fortsätter jag bara med som vanligt :) 
 
 
 

Uppdateringar

Publicerad 2014-10-18 23:30:00 i Miljötänk,

Dags för lite uppdatering på Miosliv tycker jag :)
 
Två olika varianter av uppdateringar, första är att designen är uppdaterad igen och som ni kanske minns så hade jag tidigare senaste instagram uppdateringarna rakt här ovanför,
när jag uppdaterade senaste designen togag bort den funktionen men förstod att ni saknade den
och därför la jag in en ny rakt till höger ----->
 
Nu är det bara att klicka på vilken bild ni vill där så får ni mer info samt förstoring av bilden.Längst ned till höger under "länkar" kan ni följa mig via facebook när jag vart ute och fota. Under varje inlägg finns en facebook-knapp och en twitter-knapp om ni vill dela inläggen. I övringt är det allmänt uppfrächat som vanligt.
 
Andra uppdateringen är såklart om vad som händer i vårt liv här och nu. Ja, just nu kanske inte är så intressant, jag ligger i feber och har vart uttråkad hela dagen (därav tog jag tag i designen) men vi har också flyttat för er som missat det, vi är numera sambo med Tomas som är en kär vän. Vi bor fortfarande kvar i Lilla Edet fast på andra sidan älven, Berg Östra på Ström. Charlie har börjat på en ny cool förskola, nämligen i ett riktigt Slott! Kanske kan lägga in lite bilder någon dag. Han stormtrivs där och i vårt nya hus!
 
Jag är fortfarande sjukskriven, försökte börja plugga nu när höstterminen körde igång men insåg att jag tagit mig vatten över huvudet, man vill så mycket men viljan räcker inte till när kroppen inte mår bra. Behöver helt enkelt mer tid att fokusera på hur livet ska fungera i vardagen innan jag kan ge mig in i skolvärlden igen.
 
 
 
Jag har faktiskt vart aktiv bloggare i en annan blogg, vi tar det från början:
Vi har senaste månaderna varit en del utav ett projekt vid namn Testcyklisterna som bland annan Hållbar Utveckling i Väst håller i, Lilla Edets kommun är en av sju kommuner som medverkat och vi har som vanebilister valt att istället cykla, cykeln är anpassad efter varje familjs behov och vi fick möjlighet att testa en låd-cykel med el assistans. Det är helt fantastiskt vad effektivt det har varit att ta sig fram med den! Ja, iallafall, det kan ni ju läsa om i Testcyklist-bloggen. Kika gärna i broschyren som vi medverkat med i också :) Här finner ni våra inlägg.
 
 
 
Min tanke är att återgå till denna bloggen nu och göra lite uppdateringar oftare igen som innan, förutsatt att jag hinner vill säga!
 

Om

Min profilbild

Hanna

Mamma. Fotograf. Skådespelare. Livsnjutare. Geocachare. Miljömedveten. Kontakt? https://fotografenhannaellenor.wordpress.com för mer info!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela