Miosliv

Skuggan i solen (Uppdaterad)

Publicerad 2010-07-29 21:39:13 i Ord från hjärtat,

En dag kan vara rena rama kaoset i vårt liv, men det framkommer kanske inte likadant här i bloggen. Här tas det posetiva upp, men självklart är det tufft! Jag älskar mitt liv med min familj och skriver gärna om hur lycklig jag är med dem, men det finns dagar som man bara vill sudda ut, idag är verkligen en sådan dag. I bloggvärlden (och verkliga!!) vill man gärna framställa smårbarnslivet som en lycklig tid, barnet är en ängel och man skrattar dagarna igenom! så är det inte, inte motsatsen heller men det är tufft, dagar som idag kommer problemen upp som man även hade innan man fick barn, därför vill jag understryka att det inte har med föräldraskapet att göra. Men! verkligheten försvinner inte bara för att man får barn.

Alltid när jag tänker på hur jobbigt det är i nuet (om det är jobbigt), i detta fallet har det inte med känslolivet att göra, så väger jag alltid över den smärtan som var när det var riktigt tufft, den tiden då folk gärna ser det som "den första ljusa tiden", för MIG var det iallafall inte den ljusa. Det var saknaden av Magnus bredvid mig när vi hade det tufft och Mio var nyfödd. Den smärtan och ensamheten kommer aldrig någon som inte fått barn och varit själv första tiden förstå. Många har fäderna som kommer hem på kvällen och avlöser mamman en stund så hon får lite vila eller hjälpte till en stund på natten efter flera timmars gråt och magont, jag hade ingen. Jo min familj som jag också är tacksam för, men dem ersätter inte pappan till barnet. Men min inställning är att man klarar allt om man bara vill. Visst var det en ljus tid med på det sättet att jag hade fått en son, en frisk son som fick mig att kämpa igenom den tuffaste tiden!

Jag beklagar mig inte heller över det idag, Magnus har ställt upp mer än jag förväntat mig på oss! men minnerna försvinner inte för det, och det är just det jag vill få fram att jag älskar mitt liv nu och vi har lite problem, men dem problemen är ingenting jämfört med vad det har varit.

Jag älskar min familj något så otroligt, varje kväll när jag kommer in (jag är den kvällspigga) och tittar på dem bredvid varandra sussande bort i drömmarnas land, den känslan jag har inom mig är obetalbar. De stunderna kan man leva på i all evighet, den trygghet de sänder gör att mamma-hjärtat kan slappna av. Vi har ju varann.
Uppdatering;

Återigen vill jag understryka att det inte handlar om varken föräldraskap eller känslor. Mitt och Magnus förhållande är bättre än någonsin, det handlar om helt andra saker! men jag ville påpeka att det är småproblem jämfört med vad det kunde vart!! Man ska tänka posetivt,
detta är mitt sätt att tänka posetivt.

Pusskalas!

Publicerad 2010-07-28 16:23:34 i Miosliv,

HEJ allihopa!

Igår var en överaktiv dag, pappa åkte iväg tidigt för att handla lite, vi gick upp samtidigt och tänkte att nu överraskar vi pappa med att storstäda hemma och sagt och gjort, Mio skötte sopborsten och mamma körde resten =) det perfekta teamet! sen kom pappa hem, då hade vi även hunnit bada och äta, sen kom Jonny hem till oss och så köpte vi hans bil! så nu har mamma och pappa en helt egen gemensam bil! och med den körde vi till Willys för månadens storhandling. Sen när vi kom hem så hjälpte jag såklart till med uppackningen av maten! (fast på fel plats..)


Sen lekte jag lite med mamma och pappas lins-skydd!


Det smakade lite skumt!


"Nä mamma, det är nog inte ätbart!"


Här står vår bil utanför Willys vi fick den för kompispris
och den drar inte mycket, perfekt för vår lilla familj!


När vi var klara med uppackningen var klockan nästan 21.00 på kvällen och då fick vi en impulsidé och åkte till Lilla Edet (måste ju åka ut med vår bil, den heter Bengan förresten.. passar bra med Doris! Bengan&Doris på äventyr!) så vi åkte och hälsade på hos mormor som jobbade natten och sen begav vi oss till morfar och morbror Olle, på vägen dit såg vi en:Olle, jag och pappa (blixten var knäpp på detta kort)


Bus med far min,


Mycket bus med far min!


Fritte bor halva tiden hos oss och halva hos morfar ungefär,
och just nu var han hos morfar, gissa om en hund blev glad av att se oss?


Denna fina tavla gav vi morfar förra året i 50 års present! högst upp ifrån vänster;
Mamma, moster Heidi och från vänster nere moster Maja och morbror Olle!


Mamma fotograferade en hel del..


Jag fick hålla morfars snus! =)


Sen visade den glada hunden hur glad han var att se oss...


Det blev lite blött tyckte pappa..


Men han hade uppenbarligen också saknat Fritiof!


som pricken över I:et fick jag också en puss!


Sen rotade jag runt lite i morfars mun!


och petade sen på lampan där uppe som var väldigt varm.. AJ!


"Titta morfar, jag brände fingret!"


Vi kom hem vid 12.00 inatt.. då somnade vi rätt snabbt!
Ang. bilderna i förra inlägget är svaret; ALLA är redigerade! mamma ljuslade och tog bort skuggan på de flesta, men målade rosen lite extra med kontrast för att sen skulle se redigerad ut hihi =)

Kom igen nu

Publicerad 2010-07-27 18:47:06 i Mixed,

Nu får ni läsare allt läsa igenom föregående inlägg och följa instuktionerna! HÄR ligger det inlägget, och vi uppdaterar Miosliv såfort ni gjort som det står ;) (nästa inlägg baseras på det!!)

Om

Min profilbild

Hanna

Mamma. Fotograf. Skådespelare. Livsnjutare. Geocachare. Miljömedveten. Kontakt? https://fotografenhannaellenor.wordpress.com för mer info!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela