Ryttarkaka
Igår bakade jag Ryttarkaka, en favorit som jag gärna delar med mig av här! Receptet har jag fått ifrån mamma men det finns överallt på internet.


Ryttarkaka
ca 40 bitar
Sätt på ugnen på 200 grader!
Vispa sedan:
4 ägg
6 deciliter socker
Blanda sedan i:
3 deciliter mjöl
8 matskedar kakao
2 teskedar vaniljsocker
2 kryddmått salt
175 gram smält margarin
Bred ut smeten i en långpanna och grädda i 15 minuter i mitten av ugnen.
Gör undertiden Glasyr i en kastrull:
75 gram smör
2 deciliter socker
1 ½ deciliter grädde
1 deciliter sirap
1 påse kokos
Låt det sjuda på spisen under omrörning i 5 minuter. Ta sedan ut kakan och bred på glasyren till ett jämt lager, stoppa sedan in i ugnen igen och grädda 10 minuter.
Låt svalna av, sen är det bara att mumsa på!
ca 40 bitar
Sätt på ugnen på 200 grader!
Vispa sedan:
4 ägg
6 deciliter socker
Blanda sedan i:
3 deciliter mjöl
8 matskedar kakao
2 teskedar vaniljsocker
2 kryddmått salt
175 gram smält margarin
Bred ut smeten i en långpanna och grädda i 15 minuter i mitten av ugnen.
Gör undertiden Glasyr i en kastrull:
75 gram smör
2 deciliter socker
1 ½ deciliter grädde
1 deciliter sirap
1 påse kokos
Låt det sjuda på spisen under omrörning i 5 minuter. Ta sedan ut kakan och bred på glasyren till ett jämt lager, stoppa sedan in i ugnen igen och grädda 10 minuter.
Låt svalna av, sen är det bara att mumsa på!