Miosliv

Ordförråd och utveckling

Publicerad 2010-10-07 17:02:05 i Charlies ordförråd,

Oj vad tiden går fort med Mios ordförråd och utveckling! han utvecklas med nya ord varje dag och talar gärna med sina egna meningar. Han har en stark åsikt och har inget emot att gå fram och kolla en i ögonen som om han tänkte "Nu ska vi se vem som vinner, om jag tittar dig i ögonen lagom länge så förstår du nog tillslut att jag har rätt", ett gott skratt får man sig oftast då! =)

Han säger ofta NEJ och AJAJ och såklart MAMMA och PAPPA.
Han säger MOOOOA till Mormor och O-NNY till Jonny.
Han har börjat ropa på ROCKY som är Jonnys ena hund.
NAMNAM är saker som mat, NENE säger han till välling.

Han lyssnar till orden:
Snurra runt - då ställer han sig mitt på golvet och snurrar runt, runt runt!
Klappa med händerna - gör vi oftast när vi sjunger, men ber man han klappa händerna gör han såklart det =)

Han vill gå upp för trapporna själv när vi kommer hem ifrån dagis varje dag och det låter jag honom göra, såklart går jag bakom och så räknar vi 1, 2 och 3 osv. och han brukar oftas säga "Åhej - åhå" när han klättrar.

När han började på dagis 16 augusti 2010 så "hoppade" han på rompen fortfarande, det tog inte lång tid innan han började sakta framåt med händerna uppåtsträckta i luften, men bara någon vecka efter där var han säker på sin gång, och ramlar bara när han tappar fokus. Idag håller han på förfullt att öva sig på att springa!

Japp, här går det går undan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hanna

Mamma. Fotograf. Skådespelare. Livsnjutare. Geocachare. Miljömedveten. Kontakt? https://fotografenhannaellenor.wordpress.com för mer info!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela