Hannas perfekta kladdkaka
- Lägg ordet - Mise en place på minnet (det betyder - förbered allt som ska förberedas, då vet du att allt finns till bakning och lagning + att du slipper stressa upp dig i onödan)
- Att laga mat och baka ska vara kul, är det inte det blir det inte heller något bra resultat.
- Till vissa saker är det faktist bra att följa recepten (till denna kladdkakan tex.) men till andra kan man köra sitt eget race, ser kakan inte klar ut, varför ska du då ta ut den bara för det står i receptet?
Slå på ugnen på 175 grader.
Ingridienser:
2 stycken ägg
3 deciliter socker
4 matskedar kakao
1 tesked vaniljsocker
100 gram smält smör
1,5 deceliter vetemjöl
Smält smöret, undertiden blanda mjöl, socker, vaniljsocker och kakao. Rör runt och blanda sedan i smöret. Rör i lugn och ro och sist ska äggen i. Smöra en form och häll i smeten, in i ugnen EXAKT 16 minuter, inte mer eller mindre. Kakan kommer att "inte se färdig ut" men strunt i det, det är den och det är kladdkaka! Låt den stå och svalna och stelna sisådär 15 minuter, servera med nyvispad grädde! MUMS!
(Källa grunder: Marlene)