Miosliv

Känner ni igen er?

Publicerad 2012-03-08 19:46:00 i Hanna drömmer,

Bildkällor


Visst är det nostalgi!


Det som är intressant är att det är Grunden till Gamla Haga slott vi ser och dåtidens Konung planerade att bygga just sitt drömverk - Haga slott. Han gjorde till och med egna ritningar:


Men Konungen dog innan bygget var klart och slottet färdigställdes aldrig! däremot byggde man andra byggnader i området, tex. Haga Slott som idag är känt under vår tids Konungs uppväxt med sina systrar sk. "Hagasessorna"


Och det är även i det slottet vår Kronprinsess-familj valt att slå sig ner!


Ååå jag vill åka typ "Sverige runt" och se alla våra gamla vackra slott, men.. tid finns :) dessutom har man spärrat av Haga Slott nu och fotografering är inte tillåten.. vilket är förståerligt också.. men ja, visst är gamla hus-histrorier roliga?

Kommentarer

Postat av: Sofie

Publicerad 2012-03-08 21:28:40

ja, det är så kul med historier om hus! Jag har en dröm att köpa en gamla herrgård med lång historia och få renovera upp den som de såg ut under sina glansdagar! Brukar även se ett program på 8 tror ja, då de renoverar upp stora gamla hus!

Postat av: Karin Lundin Fotograf

Publicerad 2012-03-09 00:01:32

haha ja hon var 183cm tror jag:) men sen hade hon höga klackar med så hon blev sjuukt lång!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hanna

Mamma. Fotograf. Skådespelare. Livsnjutare. Geocachare. Miljömedveten. Kontakt? https://fotografenhannaellenor.wordpress.com för mer info!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela