Vår Hallon&Chokladmousse tårta
Nu ska ni få receptet på något helt fantastiskt gott, passar alla! Jag är tillexempel en söt&choklad person, Magnus föredrar tvärtom men hallonen kompenserar upp den biten :) Tårtan är en perfekt kombination och smakerna binder sig med varann - hallon/crème fraîche är syrligt, choklad&socker är sötare, grädde/äggvitor är mer neutralt men skapar en krämig smak osv...Självklart gjorde vi två varianter eftersom Charlie är laktosintollerant!
Du behöver:
♦ 7 deciliter grädde
♦ 250 gram hallon
♦ Några matskedar crème fraîche
♦ 2 matskedar socker
♦ 200 gram mjölkchoklad
♦ 4 äggvitor
Börja med att koka 250 gram hallon med 1 deciliter hallon,
ställ in detta i kylen! Vispa sen upp 5 deciliter grädde!
ställ in detta i kylen! Vispa sen upp 5 deciliter grädde!
Och vispa sen upp 4 äggvitor, när det är fluffigt - lägg i 2 matskedar socker för att behålla konsistensen!
Charlie häller i äggvitor
Och monterar ihop maskinen!
Sen så är det full fokus på vispning!
Nja, lite till!
Ställ undan äggvitorna för en stund för nu har hallonen svalnat av,
blanda i dem i den 1/3 av den vispade grädden tillsammans med 3 matskedar crème fraîche!
Rör om!
Lägg hallonblandningen på tex en stor bricka i mitten, som på en hög, in i kylen!
Sätt på en kastrull halvfull med vatten på spisen,
dela ner 200 gram mjölkchoklad i en tallrik och sätt på kastrullen..
När det har smält...
Låter du chokladen bitvis rinna ner i resten av grädden,
vispa snabbt eftersom chokladen hårdnar lätt och vi vill ju inte ha chokladbitar i en mousse!
Nu vänder vi sakta ner de vispade äggvitorna tillsammans med nån matsked crème fraîche!
Är du säker på vad du gör nu mamma?
Nu häller du över moussen över hallonröran, och in i kylen minst två timmar, ska du servera till fest skulle jag rekommendera att du gör tårtan dagen innan, då får den stabilisera sig och är riktigt fluffig!
Nu gjorde vi allt för hand men hade vi haft en elvisp hade det blivit lite bättre resultat!
Garnera gärna med lite hallon..kanske ett blad citronmeliss för ögats skull..
Här ser ni Charlies tårta, han har lite mindre mjölkchoklad i då han inte tål det,
däremot la jag i kakao istället, helt okej! men goast blev nog den andra ändå..
Får vi äta nu?
Jajjemän! Just det, vispa gärna upp grädde till serveringen! Mumsig mumstid!